Rashid Hamdan's Life

    Saturday, October 14, 2017

    Kemas Rumah on Weekend

    Harini dia kerja half day sebab petang ni kiorang nak g Raub, ada kenduri rumah kakak angkat aku.

    so aku being a good boifren aku kemas kan semua laundry minggu lepas. Lipat semua sekali lah.

    Then masa nak masukkan baju dalam almari tu, aku nampak satu kad.aku ingatkan tu kad yang aku bagi kat dia..

    sekalinya bukan.sebab cover kad tu tulis B&Syg...aku tak pernah plak bagi kad tu.Sooo aku yang curious pun bukak.Aku tengok tarikh dia Jan 2016. masa tu aku belum kenal dia lagi.

    Content kad tu buat aku triggered. Aku pun tak tahu kenapa. tiba-tiba aku rasa aku da takde mood nak sambung kemas. Aku nak tido je.

    Aku triggered sebab aku kenal dia around May 2016..maknanya takdelah lama sangat dia ambil masa nak open up for another relationship after the break up? Ke aku je overthinking?

    Masa aku taip ni dia tengah tido dah.Aku?Nak tido gak sebab esok awal2 pagi nk balik JB tengok adik grad!:)

    Saturday, October 07, 2017

    Saturday Outing

    Harini kitorang keluar sebab dia ada cakap pasal nak keluar naik MRT tp we ended up drive to MyTown Shopping Mall yang sebelah Ikea Cheras tu.

    So dari dalam kereta pun da macam tak best bila berebut pasal which movie to watch. I wanted to watch Bisik Pada Langit so bad.so akhirnya kitorang tengokla BPL tu.

    Abes movie kami lapar. So decide nak naik MRT pergi Bukit Bintang dan makan di Pavillion.

    Abes makan ingatkan nak singgah jumpa Jannah-minah henna kat Bukit Bintang yang kitorang suka borak dengan dia dulu masa lepak malam2 kt area Jalan Alor tu. so aku ni konfidem cakap boleh turun dari exit MRT depan Farenheit and cross bawah tu exit A-Jalan Alor.Sekali tak boleh rupanya.

    Dia da tarik muka masam.marah lah tuh. aku ingat dia marah gitu je.sekali dia punya marah sampai tahap taknak bercakap dengan aku.

    Dia buat aku macam orang bodoh dan macam kesalahan aku sangat besar masa tu. Bayangkan dia punya keras kepala tu dari MRT Bukit Bintang sampai ke MyTown semula.aku dibiar macam orang BODOH cakap sorang2 merayu macam nak menangis tengok kan perangai dia tarik muka. Orang keliling pun da pandang pelik tapi masa tu aku tak pedulik. Dalam MyTown pun dia ignore aku. Aku berkali-kali tanya dia dosa besar sangat ke tadi tak dengar cakap dia?

    Aku cakap benda boleh bincang. Aku sendiri tengah explore MRT,bukan aku tahu sangat pun.dia tak boleh expect aku expert. biasalah kalau aku tersilap.tak perlu ko buat aku meroyan macam orang bodoh padahal aku dah explain why my reaction.

    Korang rasa patut ke dia buat aku macam tu ek?

    Monday, February 06, 2017

    First Meet Up

    My last entry about the guy I think I wanna spend my life with.Today I met him for the first time.selepas 7 bulan sekadar bertext sahaja, akhirnya kami decide untuk jumpa each other for the first time.

    Tuhan je tahu betapa nevesnya aku.kali pertama bertentang mata, aku gusar. Apa lah yang dia fikir pasal aku agaknya.

    Here is one of the pics we took during the meet up. I think I am in love<3 p="">


    Thursday, December 15, 2016

    Maybe, you are the one.

    I have been knowing this guy since April 2016. Dari like like gambar Twitter dia, lepas tu dari DM Twitter membawa kepada whatsapp wish Selamat Hari Raya, I found something about him that I think in one time, I am going to spend the rest of my life with him. It just that I am not sure when.

    I bet he knows I was having relationship with someone based on few of his reply on my instagram comment for example,. he even knew that by saying "nanti bae you tak marah ke kita mesej2".those were during the period I was having relationship with Iqmar and Syazwan. He knew that because he has my twitter and how broken I was on my tweet posts!cibai lah those time!

    Here few of his rejection about me, but i will never give up on him because I believe he is my future from my past experience.I promise myself, I am not going to repeat the same mistakes ever again. 

    Aku percaya, kalau dia memang untuk aku, maknanya apa yang aku rasa tentang dia selama ini betul.Mungkin dia la orang yang aku tunggu.....




    Monday, October 24, 2016

    Tindak Balas

    Okay kalau semua perasan, dalam entri sebelum ni aku ada mention kenapa aku berkenalan dengan dua orang dan bercinta dengan dua orang in the almost similar period kan?dan aku juga mention yang aku break up dengan syazwan pasal kantoi gambar DP whatsapp aku pakai gambar budak yang usha aku kt smule kan?

    Sebenarnya aku terlalu frust dengan kisah cinta tak jadi aku pada tahun 2015 dahulu. aku rasa dipermainkan. Aku rasa orang suka suka bagi harapan lepas tu bila kita tanya dia tak boleh nak jawab apa-apa. tak boleh nak say something at all about that. Dia tiba2 speechless!after all those time we spent time together, dia boleh jadi lost his words kepada my long text saying all about my feeling.

    In took him so long time to respond from his last word.So I was so broken heart and I need to do some revenge.Aku nak tahu sangat, seronok tak mepermainkan perasaan orang. maka terwujudlah perasaan dan mainan cinta antara aku, syazwan,iqmar dan Zhafri (smule).

    Rupa-rupanya pattern aku ni bila sayang,sayang sungguh.aku tak boleh buat macam orang dulu tu buat dekat aku.aku sakit gila. aku nak lupakan Iqmar dan Syazwan dengan amat sukar sekali. those period was so painful.aku tak boleh buat macam orang tu buat dengan menyakitkan hati orang lain. It wasn't me.

    Zhafri ni kejap je.Aku tak put so much feeling dan masa ni pun dia cuma main-mainkan aku je.so aku anggap kehadiran dia sebagai balasan kepada aku yang main-mainkan perasaan Iqmar dan Syazwan.

    Kesimpulannnya, aku tak sesuai buat macam orang tu buat kat aku sebab aku jenis kalau aku sayang, aku sayang dia ja sungguh-sungguh. End up aku sakit jiwa dan meroyan!urgh!!




    Friday, October 21, 2016

    syazwanothman

    kalau entry lepas cerita pasal Iqmar, entry kali ni cerita pasal syazwanothman plak.Semua mesti pelik macam mana aku boleh bercinta dengan 2,3 orang dalam satu masa. tunggu entry berikutnya!haha!entry ni bersiri-siri pulak!Kalau Iqmar aku kenal dekat Twitter, Syazwan pulak aku kenal via Instagram!boom tak aku jumpa jodoh2?semua media sosial kot!haha!

    Syazwan try usha aku dekat Instagram dulu around March 2016.masa tu aku tengah proses recovery lepas aku cuba nak bercinta somewhere in 2015 (boleh refer few entry in 2015) tapi aku rasa sangat malu macam bertepuk sebelah tangan sahaja masa tu.

    Syazwan usha nampak beria so kami pun bercinta la dari DM Instagram membawa ke Whatsapp. From March 2016 until August 2016 sahaja bertahan. Aku pulak bercinta dengan dia tapi memang tak pernah jumpa until early August 2016.dua kali jumpa then kami break up.punca?kantoi aku tipu dia sebab aku terletak DP kat whatsapp muka mamat yang aku kenal dekat Smule.jalang much?call me whatever you want but there was reason behind that.

    It failed terribly so I send him flowers to seek for forgiveness and trying to fix everything back.Again, it doesnt work well too!

    So you can see the period now?

    March-August 2016- Syazwan
    May-September 2016-Iqmar

    How can I juggling between these two?ahh I just don't want to remember.too painful

    Nasib baik dengan budak smule tu kejap je sebab aku rasa masa ni aku da dapat balasan setimpal!mempermainkan perasaan orang itu langsung tidak indah!







    Thursday, October 20, 2016

    Iqmar


    Secara asasnya aku kenal dia via Twitter je through DM.yerlah sejak aku shut down semua apps bukan bukan dari smart phone aku, aku kenal orang semua through social media aku lah je.where else I can find a jodoh kan?haha!

    Bermula dari DM dekat twitter sekitar May 2016 dan kami jumpa on 20th May 2016 kt Melaka. the rest was history. kitorang bercinta dari May 2016 sampai September 2016 sahaja Pengakhiran agak tragik. We got tense with the relationship.I am trying to fix the shit, but I failed  miserably. Bukan kantoi apa pun, sebab macam da takde sehaluan dan chemistry. lagipun masa kenal dengan dia juga aku ada orang lain juga. bahagian ini aku akan cerita dekat entry lain.

    Ada sebabnya aku buat macam ni.ini pun aku akan cerita dalam entry berikutnya.nampak tak game siri entry aku? banyakkan?haha!

    Apa yang lebih tragik, kami break up week after aku jumpa dia kat tempat dia kerja di Muar. Aku datang buat kejutan untuk dia. dia kata dia tak sehat dan demam jadi aku nekad juga drive ke Pagoh malam tu untuk jumpa dia buat kejutan.memang menjadi. aku hantar dia balik rumah.sebelum balik singgah McD tapau food for him as well.malam tuhla first and last aku jumpa dia. Week after that dia mintak break. masa tu sekitar September dan aku tengah meeting Business Plan kt Mersing.

    My heart shattered.I was so weak that I cried inside the room and felt empty.I cannot accept the fact that he is leaving me too after the other one did the same in August 2016.

    Surprise kan baca entry ni. macam kau bercinta dengan berapa orang ni syaitan?haha!

    Tunggu entry berikutnya!






    Saturday, October 15, 2016

    My China-HK Trip

    Assalamualaikum WBT!

    Thank you Duckie sebab ajak.I have nothing more to write just to share few pics during the trip!